Gyere te is az Öltözőbe!

Poszter az Öltöző falán

balotelli_9.jpg

Luxusórák sportolók karján

2013.02.19. 06:54 divatszurkoló

A luxusórákat gyártó svájci Richard Mille az extra minőségen és az innovatív megoldásokon túl azzal igyekszik kapóssá tenni portékáit, hogy egy-egy kollekcióját menő sportolók neve fémjelzi. Terveztek már méregdrága órákat a ferraris Felipe Massának és Jean Todtnak, míg 2013-ban Rafael Nadal, Yohan Blake és Roberto Mancini is egy közepes rózsadombi villa árát viseli a csuklóján. Nem fogadásokon vagy egyéb úri murik alkalmával, hanem aktív SPORTTEVÉKENYSÉG KÖZBEN a salakon, a rekortánon, illetve a kispadon. Az alábbiakban bemutatott limitált modellekből csak 50-50 darab készült, így nem árt kőgazdagnak és meglehetősen gyorsnak lennie annak, aki szeretné magáénak tudni valamelyiket.

RM 27-01 Rafael Nadal - A salakkirály visszatérését nem az tette igazán emlékezetessé, hogy tornát nyert Brazíliában, hanem az, hogy mindeközben egy 690 ezer dolláros csecsebecsét viselt a csuklóján. A 2013-as Tourbillon RM 27-01 mindössze 19 grammot nyom (szíjjal együtt). A szuperkönnyű szerkezet ugyanakkor hihetetlenül strapabíró, amit az építészetből ellesett felfüggesztések biztosítanak: 0,35 milliméter átmérőjű acélhuzalok stabilizálják a titániumból és platinából készült mesteri szerkezetet. Extrém körülmények között is karcmentes, törés- és ütésálló, így várhatóan Djokovics vagy Federer ellen is pontosan jelzi majd az időt.

nadal_1.jpg

nadal_2.jpg

nadal_3.jpg

nadal_4.jpg

RM 59-01 Yohan Blake - Első pillantásra meghökkentő a dizájn, melynek két fontos eleme a jamaikai zászlót idéző zöld-sárga színek, illetve az óraszerkezeten átívelő alumínium hidak. Utóbbiak nemcsak karmokat idéznek a sprinter becenevéhez ("a Szörny") igazodóan, de stabilizálják is az óraművet. A karóra formai sajátossága még, hogy aerodinamikailag kifejezetten a balkezes Blake igényei szerint tervezték, így a versenyző jobb kezén viselt óra a lehető legkisebb légellenállást biztosítja. Mindössze 620 ezer dollárt kell leszámolnunk, hogy megtudjuk, luxusórában mi is 10 másodpercen belül futjuk-e a százat!

blake_1.jpg

blake_2.jpg

blake_3.jpg

blake_4.jpg

RM 11-01 Roberto Mancini - A Manchester City trénere mostantól nagyon precízen ellenőrizheti, hogy a spori rendesen mérte-e a játékidőt, mert a számára kifejlesztett karóra extra funkciója, hogy külön mérhető rajta a 2*45 perces játékidő és adott esetben még a hosszabbítás is. Annak ellenére, hogy Mancini már nem aktív játékos, a számára készült órát sem hányaveti módon dobták össze: a tervezés és az összeszerelés nettó 620 munkaórát vett igénybe. Ennyi idő alatt akár a Uniteddel szembeni hátrány is ledolgozható a Premier League-ben.

mancini_1.jpg

mancini_2_1.jpg

mancini_3.jpg

mancini_4.jpg

Via

Szólj hozzá!

Címkék: atlétika labdarúgás tenisz nadal manchester city yohan blake roberto macncini

A bejegyzés trackback címe:

https://oltozo.blog.hu/api/trackback/id/tr525087731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása