Gyere te is az Öltözőbe!

Poszter az Öltöző falán

balotelli_9.jpg

Legendás Air Jordan cipők

2013.02.17. 06:31 divatszurkoló

A kosárlabda géniusza, Michael Jeffrey "Air" Jordan a mai napon ünnepli ötvenedik szülinapját. A levegő vitathatatlan ura nemcsak a pályán alkotott nagyot, de új korszakot nyitott a sportmarketingben és a sportszergyártásban is. A Nike konkrétan egy olyan márkát köszönhet neki, ami egy évtizeddel Jordan visszavonulása után is dollármilliókat hoz a konyhára. Szülinapi torta és unalomig ismételt címek, rekordok felidézése helyett köszöntsük hát a félévszázados Jordant a történelem legmenőbb Air Jordan cipőivel! BSZ Michael!

"Pályafutásom során több mint kilencezer dobást elhibáztam, vesztettem csaknem háromszáz mérkőzésen. Huszonhatszor vétettem el a rám bízott, győzelemhez szükséges utolsó dobást. Újra és újra hibáztam az életemben. Ezért tudtam mindig előrelépni." (Michael Jordan)

Air Jordan 1 (1984) - Jordan újoncként viselte annak ellenére, hogy David Stern az NBA első embere betiltatta nem megfelelő színvilága miatt. A cipő azonban akkora sikert hozott a Nike számára, hogy mosolyogva kifizették Jordan helyett a meccsenkénti 5000 dolláros büntetést.
air_jordan_1.jpg

Air Jordan 3 (1988) - Állítólag ez volt Jordan kedvenc cipője, amiben ráadásul első MVP és sorozatban második zsákolóbajnoki címét szerezte. Az Air Jordan 3 arról is híres, hogy ezen jelent meg először az ugró ember jellegzetes figurája, mely végül a márka fő ismertetőjelévé vált.

air_jordan_3.jpg

Air Jordan 4 (1989) - Az első, amelyiket a nemzetközi piacra is bevezettek. Természetesen világszerte hatalmas sikert aratott. Ez volt Jordan lábán, amikor végrehajtotta "A DOBÁST" és az utolsó másodpercekben eldöntötte a Cleveland elleni 5. mérkőzést a rájátszásban.

air_jordan_4.jpg

Air Jordan 6 (1991) - Ebben nyerte Jordan első NBA bajnoki címét.

air_jordan_6.jpg

Air Jordan 9 (1994) - A Levegő Urának első visszavonulása után került piacra és úgy alakították ki, hogy Jordan a baseball pályán is viselhesse. Érdekessége még, hogy Chicagoban a United Center előtt felállított Michael Jordan szobor lábát is ez a modell díszíti.

air_jordan_9.jpg

Air Jordan 10 (1995) - Különlegessége, hogy a talpán feltűntetésre került Jordan NBA-ben nyert valamennyi főbb címe.

air_jordan_10.jpg

air-jordan-10-sole-stats.jpg

Air Jordan 17 (2002) - Állítólag Jordan kedvenc szabadidős tevékenysége, a golf előtt tiszteleg és a dizájnt is egy golfpálya ihlette.

air_jordan_17.jpg

AIr Jordan 18 (2003) - Ebben játszotta Jordan az utolsó meccsét az NBA-ben 2003. április 16-án.

air_jordan_18.jpg

Air Jordan 21 (2006) - Nem annyira legendás, de meglehetősen menő, hiszen kialakítását a Bentley Continental GT Coupe inspirálta.

air_jordan_21.jpg

Air Jordan 28 (2013) - Az eddigi legutolsó és a valaha gyártott legkönnyebb Air Jordan cipő. Futurisztikus külseje jól illik napjaink NBA trendjeihez.

air_jordan_28.jpg

Via

1 komment

Címkék: cipő kosárlabda nba nike michael jordan

A bejegyzés trackback címe:

https://oltozo.blog.hu/api/trackback/id/tr215082697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása