Gyere te is az Öltözőbe!

Poszter az Öltöző falán

balotelli_9.jpg

A Real és a Barca a két fejőstehén

2011.02.24. 06:55 divatszurkoló

Ha hihetünk a szurkolók pénztárcájának, akkor a Real veri a Barcát, a spanyol bajnokság pedig lenyomja az angolt.

A Sport+Markt és a PR Marketing tíz európai labdarúgó bajnokság csapatait vizsgálva legalábbis arra az eredményre jutott, hogy a focirajongók által különböző ajándéktárgyakra elköltött összeg kb. 50%-a a tíz legnépszerűbb klub kasszájába vándorol. A TOP10 fejőstehén listáján pedig a Real Madrid vezet az FC Barcelona előtt.

A Primera Division a szurkolók "megkopasztásának" tekintetében letaszította trónjáról az eddig egyeduralkodó Premier League-t, de ezt elsősorban a két gigásznak köszönheti: a spanyol csapatok által bezsebelt 190 millió eurós bevétel 80%-a blancókhoz és a katalánokhoz folyt be, míg az angol csapatok között valamivel testvériesebben oszlott el  a szurkolók zsetonja.

Talán nem meglepő, hogy a legtöbbet továbbra is mezeladásból lehet kisajtolni: a 2009/2010-es szezonban a vizsgált európai bajnokságok csapatai 13,7 millió mezt adtak el, melyek 83%-át az Adidas és a Nike gyártotta.

Via

Szólj hozzá!

Címkék: barcelona real madrid labdarúgás

A bejegyzés trackback címe:

https://oltozo.blog.hu/api/trackback/id/tr392684409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása