Gyere te is az Öltözőbe!

Poszter az Öltöző falán

balotelli_9.jpg

NFL: a 49ers Amerikát már megnyerte

2013.01.31. 07:35 divatszurkoló

Érdekes felmérést készített a Facebook Data Science az NFL amerikai szimpatizánsairól, azaz arról a 35 millió (!!!) FB felhasználóról, akik a 32 csapat közül valamelyiket kedvencükként jelölték a közösségi oldalon. Azt boncolgatták, hogy az USA egyes államaiban, illetve megyéiben melyik a legnépszerűbb csapat. Nem meglepő módon a szurkolók alapvetően területi alapon választanak kedvenceket, így például Minnesotában senki sem rúghat labdába a Vikings mellett, a Ewingok felségterületén pedig a Dallas Cowboys az úr. Vannak azonban megosztott államok is, mint Florida, ahol a Tampa Bay, a Miami Doplhins és a Jacksonville Jaguars rajongói jól láthatóan elkülönülnek területileg.

nfl_facebook_1_small.png

Még érdekesebbé válik a kép, ha végigkövetjük az idei rájátszás alakulását és lépésenként kivesszük azokat a csapatokat, amelyek könnyűnek találtattak a playoffban. A következő térkép nem azt mutatja, hogy miként terjed a motaba vírus szerte az államokban, hanem azt, hogy a Denver és Peyton Manning jelentős rajongótábort tudott maga mögött a rájátszás kezdetekor.

nfl_facebook_2_small.png

A Minnesota Vikings kiesésével a Green Bay Packers is hódító útjára indult:

nfl_facebook_3_small.png

Úgy tűnik, az amerikaiak erősen vonzódnak a legendákhoz, így miután Manningék alulmaradtak a Ravens-szel szemben, az ország hirtelen Patriots szurkolóvá vált és felsorakozott Tom Brady mögé.

nfl_facebook_4_small.png

A Super Bowl előtt vörösbe borult az USA és csak az atlanti partvidék szeretné gyűrűvel búcsúztatni Ray Lewist.

nfl_facebook_5_small.png

Szólj hozzá!

Címkék: nfl san francisco 49ers

A bejegyzés trackback címe:

https://oltozo.blog.hu/api/trackback/id/tr765053746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása