Gyere te is az Öltözőbe!

Poszter az Öltöző falán

balotelli_9.jpg

A Gatorade story

2013.03.25. 07:33 divatszurkoló

Főszabályként az ember rohadtul nem kívánja, hogy egy jéghideg, cukros-citromos löttyöt zúdítsanak a nyakába. Kivételt képez, ha az illető egy amerikai futball csapat edzője és történetesen Gatorade-ben fürdetik; ez ugyanis annak a vitathatatlan jele, hogy valami odabaszós eredményt ért el. A sportital legújabb reklámja visszaröpít minket a kezdetekhez és bemutatja, hogy miként is jutottunk el ehhez a szirupos szokáshoz.

Minden 1965-ben kezdődött, amikor a University of Florida kutatói az egyetem focicsapatát kívánták segíteni azzal, hogy kikísérleteztek egy italt, amivel könnyebb volt átvészelni a tikkasztó hőségben lejátszott mérkőzéseket. A varázsszert a focicsapat neve (Florida Gators) utána keresztelték Gatorade-nek. A cucc működött is, mert a Gators 1967-ben megnyerte az Orange Bowlt, amit a vesztes fél edzője egyértelműen annak tulajdonított, hogy ők nem kortyolgathatták meccs közben a titokzatos italt.

gatorade_1965.jpg

Első NFL-es csapatként a Kansas City Chiefs kapott rá a Gatorade-re, és az 1969-es szezonban nem volt olyan meccsük, hogy ne lett volna a kispad mellett betárazva a mágikus italból. Az eredmény ezúttal sem maradt el, hiszen a Chiefs be is húzta a Super Bowlt.

A Gatorade zuhany megszületéséig azonban egészen 1985-ig kell előrecsévélni, amikoris a New York Giants 17-3-ra kente el a Washington Redskins száját. A Giants egyik védője annyira bepörgött a győzelmi mámortól, hogy a Gatorade vödör tartalmát Bill Parcells edző búrájára zúdította. Az edzőbá mindezt egy mosollyal konstatálta, egy legenda pedig megszületett...

Szólj hozzá!

Címkék: reklám nba michael jordan serena williams dwyane wade peyton manning

A bejegyzés trackback címe:

https://oltozo.blog.hu/api/trackback/id/tr295166350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása